Sunday, 29 September 2013

TOTAL WELLNESS PROGRAM

TOTAL WELLNESS PROGRAM

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.
Anti-Aging Vivix
Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,
Vitamin C
Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C
Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
Immune Booster NutriFeron
Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix
Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron


013-7196630  HANI  ID SHAKLEE  961714

Set berpantang untuk ibu mengandung

Set berpantang untuk ibu mengandung

Anda sedang hamil?

Dan sudahkah anda sediakan supplemen buat diri anda di masa berpantang nanti?
Jika belum, dan anda masih blur tak tau nak beli set yang mana...
saya ada recommendation untuk anda.. boleh dapatkan set ini ya.

Set berpantang untuk ibu mengandung...

Set ini mengandungi:

B-Complex:
  • Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan. *Membantu ibu berasa tenang dan gembira :)

Vitamin C:
  • Membantu dalam menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. *Bonus lagi boleh mencantikkan kulit :)

Vita-Lea (Multivitamin + Iron):
  • Ketika kita bersalin kita kehilangan jumlah darah yang agak banyak. Maka iron sangat penting. Selain daripada itu, ia mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan lebih-lebih lagi pemakanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan kita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.

Zinc Complex:
  • Zinc sangat-sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi yang bersalin melalui pembedahan Zink adalah antara vitamin yang sangat penting. *Bonus: Ia juga membantu untuk mengelakkan keguguran rambut, mencantikkan kuku.

 Selain kita makan masakan yg dah disediakan utk kita mmg elok juga kita ambil supplemen utk support body kita ke level yg lagi hebat!
InsyaAllah tak rugi le duit kita beli kalo kita makan. Jangan tak makan, yang tu rugi dear..

Jika anda berminat, jom jangan segan nak menghubungi saya ye. :)




 013-7196630  HANI  ID 961714

Supplement Untuk Anak Pintar dan Sihat

Supplement Untuk Anak Pintar dan Sihat
Menariknya supplement shaklee untuk anak pintar ini membantu melengkapkan keperluan zat dan nutrisi dalam perkembangan minda dan juga sepanjang proses tumbesaran anak. Anak-anak yang mendapat cukup zat nutrisi juga sukar mendapat sakit apatah lagi berjangkit dengan orang lain.
Yang menariknya Set Anak Pintar Shaklee hanya mengandungi bahan-bahan semulajadi yang telah dibuat penyelidikan dan juga diuji dengan lebih 80,000 ujian termasuk ujian klinikal yang mana shaklee sama sekali tidak membuat ujian klinal terhadap haiwan untuk semua produk yang dikeluarkannya. Maka sebab itu produk shaklee benar-benar mesra alam, selamat dan berkesan kepada manusia.
Set Anak Pintar Shaklee mengandungi supplement omega guard shaklee, lecithin, chewable vita-c plus dan juga mealshake shaklee. Bagi yang pernah mengambil set kanak-kanak iaitu omega guard shaklee dan juga meal shake anda pasti tahu kedua-dua produk ini merupakan supplement terlaris untuk kesihatan kanak-kanak. Kedua-dua supplement telah membantu meningkatkan tahap kesihatan anak pada tahap terbaik yang mana kebanyakkan kanak-kanak yang mengambil supplement ini lebih kerap jatuh sakit dan mudah berjangkit seperti selesema, batuk, asma dan juga alergi.

Selain untuk meningkatkan kesihatan, Mealshake lengkap dengan Protein Baik untuk membantu menyuburkan perkembangan minda. Asid amino yang terdapat dalam rantaian protein meal shake membantu menguatkan lagi proses penghantaran maklumat dari saraf ke otak untuk mencernakan maklumat yang diterima. Protein meal shake juga membantu melengkapkan keperluan protein tubuh untuk membentuk sel-sel imun, sel-sel darah merah, enzim, otot-otot dan juga pembinaan tulang untuk tumbesaran yang sihat dan normal.
Manakala multivitamin yang terkandung dalam meal shake shaklee melengkapkan asas nutrien yang sangat penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat. Oleh sebab itu, anak-anak yang diberikan meal shake semakin sihat dan sukar jatuh sakit. Manakala selera makan pula bertambah baik (meal shake tidak sama sekali menyebabkan kanak-kanak menjadi obesiti). Meal shake juga mengandungi vitamin perlu seperti B Complex yang membantu meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

Omega Guard Shaklee pula kaya dengan omega 3 yang membantu meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta meningkat perhubungan antara sel-sel otak. Omega 3 yang terdapat dalam kapsul omega guard menyokong keseimbangan emosi dan sikap positif dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa anak-anak kita tua kelak.

Lecithin Shaklee bukan sekadar membantu anda menurunkan berat badan (dos yang diperlukan adalah berlainan bagi tujuan kesihatan dan juga program menurunkan berat badan). Sebaliknya lecithin shaklee adalah berasaskan soya yang merupakan sumber utama kolina dalam mengukuhkan proses penghantaran maklumat melalui sistem saraf ke otak. Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf kolina sebagai sumber nutrisi harian penting kerana mengandungi pelbagai khasiat termasuk untuk kesihatan dan kepintaran otak.

Chewable Vita-C Plus Shaklee. Memang sedap. Rasa orennya adalah oren sebenar dan sama sekali tidak membuatkan lidah anak anda bertukar menjadi warna oren. Vitamin C yang terkandung dalam chewable vita-c plus ini membantu menguatkan sistem imun kepada anak-anak agar kekal sihat dan cergas. Vitamin C sangat membantu anak-anak kurang mendapat jangkitan yang kerap didapati dari sekolah seperti jangkitan selesema. Maka prestasi anak anda pun baik dan cemerlang dalam proses pembelajaran mereka. Vitamin C juga penting dalam mengekalkan integrasi antara sel dan menyokong kesihatan mata. gigi, gusi, tulang, otot dan peredaran darah dikalangan kanak-kanak yang sedang membesar.
Zat dan nutrisi yang lengkap dan terbaik dalam set anak pintar shaklee ini membantu tubuh dan otak anak anda lebih sihat, cergas dan pintar. Juga membantu anak anda lebih seronok, ceria, tenang dan yang paling utama anak
anda tidak tertekan dalam kehidupan mereka sebagai pelajar untuk menjadi pelajar yang bijak dan cemerlang.



Set Shaklee Sembelit

Set Shaklee Sembelit

Ramai yang mengalami masalah sembelit kerana kurang mendapat serat. Mana taknya. Lauk pauk tradisional orang melayu kurang mengandungi serat seperti sayur dan buah melainkan kalau tuan rumah ada menyediakan masak lodeh dan juga buah-buahan sebagai pencuci mulut. 

Tambah memburukkan keadaan biskut-biskut kebanyakkan tinggi lemak dan gula. Selain boleh menaikkan berat badan, juga menyebabkan usus sukar menghadamkan lemak dan gula dalam jangka masa pendek, dan menyebabkan sembelit.

Ye la masa raya orang kurang bersenam. Masa yang ada dipenuhi dengan aktiviti kunjung mengunjung dan berbual bersama sanak saudara. Kalau berjalan pun tak sampai 10 minit dari tempat letak kereta ke rumah tuan rumah. Hehe
Sebenarnya sembelit ni bukan setakat hari raya sahaja tetapi ada juga orang yang mengalami sembelit di hari-hari biasa mungkin disebabkan tidak gemar makan sayur dan kurang mengambil serat seperti oat, dan buah-buahan. Kurang minum air putih juga menambahkan punca kenapa sembelit terjadi.
Masalah sembelit pernah terjadi pada semua orang sama ada kerap atau tidak bergantung pada corak pemakanan seseorang itu. Saya sendiri tak terlepas dari sembelit masa raya akibat kegemaran saya yang suka makan biskut dan dah tentu semasa hari raya corak pemakanan yang seimbang ke laut semuanya. Hehe
Bagi menangani masalah  sembelit ini. Alfalfa Complex dan Lecithin Shaklee sangat membantu anda. Alfalfa complex kaya dengan serat yang diperlukan untuk melancarkan pelawasan. Manakala Lecithin pula bertindak sebagai pemecah lemak, melembutkan najis, melembabkan usus dan meleraikan toksin di usus. Sudah tentu minum air putih secukupnya setiap hari adalah penting.

Memang berkesan dan membantu melengkapkan keperluan serat anda setiap hari. Sepanjang saya menggunakan alfalfa complex dan lecithin untuk tujuan memperbanyakkan susu badan, untuk kesihatan dan mental, saya  tiada masalah sembelit. Setiap hari mudah untuk ke tandas ^__^.










Pengambilan ostematrix shaklee sebanyak 4 biji sehari secara konsisten juga membantu menangani masalah sembelit terutamanya dikalangan wanita lepas bersalin dan juga orang tidak suka makan sayur sayuran. 



Set Berpantang Shaklee Murah dan Terbaik

Set Berpantang Shaklee Murah dan Terbaik

Ramai orang bertanya pada saya apa yang ada dalam set berpantang shaklee ni. Rata-rata mereka terkejut kerana harganya yang jauh lebih murah dari set-set berpantang yang sedia ada di pasaran. Tersenyum seorang diri dibuatnya. Memang berbeza. 
Kerana walaupun set berpantang shaklee ni hanya tablet semata-mata tiada minyak urut, tungku dan pilis tetapi sangat ramai yang memuji dan bersyukur selepas menggunakan set berpantang shaklee ini. Rata-rata mereka akan merasai perubahan-perubahan yang cepat dan ketara seperti:
  • Luka cepat sembuh
  • Lebih bertenaga
  • Nifas keluar dengan lancar
  • Luka pembedahan pun cepat pulih
  • Susu badan banyak
  • Tidak menimbulkan kesan sampingan pada bayi
  • Bayi sihat dan kuat
  • Kurang letih walaupun kurang tidur
  • Wajah bermaya dan berseri, tidak pucat
  • Tidak mudah mengantuk
  • Tiada keguguran rambut yang cukup sinonim dengan orang lepas bersalin
  • Tiada masalah sembelit
Dan lain-lain. Pendek kata memang banyak kelebihan set berpantang ni. Kebanyakkan yang ambil set berpantang ni akan sambung ambil set menyusu pula. Mereka nak banyakkan susu badan pulak ^__^

Anda yang sedang membaca ni. Cuba dulu baru setuju kan yang set berpantang shaklee ni murah, terbaik dan menang memakai^__^