Monday, 23 September 2013

Apa dia joint/sendi ni?

Apa dia joint/sendi ni? 
Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri dari tulang rawan (yang lembut tu), ligamen, tendon, dan cecair sinovia (sebagai pelincir) yang beri keselesaan dan bantu menyerap hentakan dari impak fizikal.
Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini yang sebabkan joint discomfort.
Adaa pasti setiap orang pernah rasa joint discomfort kan? Kalau parents kita yang tua memang lagilah biasa..mcm kita sendiri, kdg2 hadap computer lama2 pon, sakit blakang, tengkuk, lutut, kadang2 kat tgn pon sakit kan sbb angkat benda berat or buat sesuatu dlm tempoh yang lama, mcm tulis terlalu lama ke..Jadi, joint tablet ni boleh melegakan dan membantu..dan mengikut clinical test yang di buat, kesannya dah boleh dilihat/dirasai seawal 5 hari selepas penggunaan. Ha bak kata Dr Jamie, orang lain tak berani claim mcm tu, but with Shaklee we can. As early as 5 days, u'll feel the different. 
Bagaimana ia bertindak?

Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:

1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
2. Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

Melalui 3 cara inilah joint health tablet dpt bantu melegakan sakit2 sendi..Shaklee Advanced Joint Health Tablet ni sangat2 bagus sbb ianya dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.

Siapa yang memerlukan?
Sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau perempuan dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan sendi, yang aktif dan lasak. Lazimnya ibu bapa kita yang dah mengalami penyusutan tulang rawan, orang2 muda yang lasak, atau ibu2 yang Supermom :). Kalau perasan, ibu2 yang dh ade anak ni, mmg sakit sendi lah tulang lah..maklum le semua dh longgar..dengan nk mengejar anak2 lagi, buat kerja rumah lagi, kerja opis lagi huhu mmg lah sakit, lenguh!

Apakah gabungan terbaik utk kesihatan sendi?
Jika sebelum ni kita ada ostematrix dan omega, sekarang dh bertambah dah..dan ini lebih spesifik utk sendi. Selain drpd gabungan oste+omega+joint health tablet, bagi yang ada budget lebih, boleh
cuba the best combination.  Dan gabungan terbaik untuk kesihatan sendi  tu ialah VIVIX, SHAKLEE COLLAGEN POWDER (another new product yang br launch ari tu), dan JOINT HEALTH TABLET.

Best
kan Joint Health Tablet ni? Harga pon sangat2 berpatutan.. Untuk harga yang menarik dan pertanyaan boleh call/msj/whassap saya di 013 7196630……..ID SHAKLEE  961714


0 comments:

Post a Comment